Снимка БулфотоСлед решенията на КЕВР цената на природния газ за целия период

...
Снимка БулфотоСлед решенията на КЕВР цената на природния газ за целия период
Коментари Харесай

С над 10 процента по-евтини сметки за парно от август до март

Снимка Булфото

След решенията на КЕВР цената на природния газ за целия интервал от 5 август 2019 година до 31 март 2020 година е понижена приблизително с 24 %. В резултат на това за същия интервал междинната цена на топлинната сила за клиентите на топлофикационните сдружения е с 10,16 % по-ниска, като най-голямо е понижението за потребителите на „ Топлофикация София “ ЕАД, оповестиха от КЕВР, представени от БГНЕС.

За другите най-големи топлофикационни сдружения в страната понижението е сред 5,76% и 4,06%. Тези данни бяха изнесени в презентация на КЕВР на съвещание на парламентарната Комисия по енергетика, на което бяха изслушани управлението и представители на енергийния регулатор, на Министерство на енергетиката и на " Булгаргаз " ЕАД по отношение на понижението на цените на природния газ, възобновяване на надвзетите суми на потребителите и присъединението на клиенти към газоразпределителните мрежи.

Като максимален консуматор на природен газ в страната, най-голяма по мярка сума е възобновена на " Топлофикация София " ЕАД - 59,495 млн. лева От нея в сметките на потребителите за топлинна сила ще бъдат възобновени 30,6 млн. лева, а останалите суми покриват вноската във Фонда „ Сигурност на електроенергийната система “, Данък добавена стойност, лихви, неустойки и други заплащания. На „ ЕВН България Топлофикация “ ЕАД възобновената сума е 5,404 млн. лева, на „ Топлофикация Плевен “ 5,132 млн. лева, на „ Топлофикация Бургас “ ЕАД – 1,841 млн. лева, на „ Топлофикация Враца “ ЕАД – 1,069 млн. лева

На съвещанието ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов посочи приноса на специалистите на комисията за ускореното приемане на решенията за понижаване цената на природния газ и на цената на топлинната сила за минали интервали. Той обоснова и нуждата от използване на планирана годишна цена на топлинната сила за идния интервал 1.07.2020 г.– 30.06.2021 година, по прилика с утвърждаваната през годините планирана цена на електрическата сила. Според него това се постанова от неналичието на техническа опция все още за месечно отчитане на потреблението на клиентите, които не имат отдалечени уреди и са на годишен планиран доклад с изравнителни сметки. В София без такива уреди са 94 на 100 от клиентите, а единствено 6% разполагат с уреди за отдалечен доклад. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР